top of page

Ordförande har ordet

d90202008_DSC0895.jpg
Skärmavbild 2022-11-29 kl. 17.39.08.png
"Klubbens övergripande mål är att göra Vejbystrand till ett seglarcentrum i södra Sverige."

Det var full fart på segelsällskapets aktiviteter under sommaren. Seglarskolan hade som vanligt många elever och duktiga instruktörer.

 

SS Delfinen var värd för både Kullen Kupp och kölbåtsregattan ”In i VASSen”. Varje lördag

erbjöd man ”lördagssegling” för dem som ville träna själva med följebåtar och instruktörer som trygga medföljare. Onsdagskvällar anordnade man kappseglingar för lite större segelbåtar. Fortsättning följer nästa år.

SS Delfinen är en anrik klubb med mer än 50 år bakom sig. Många föräldrar och tidigare generationer ser nu sina barn och barnbarn lära sig segla i samma klubb som man själv gjorde en gång.

 

Under åren har Delfinens medlemsantal varierat men intresset har under de senaste åren ökat. Basen är seglarskolan som såväl lär ut seglingens färdigheter för yngre elever i optimistjollar som Kölbåtssegling och kappsegling för vuxna elever. Under mottot ”Segling för alla” ger man också personer med funktionsnedsättningar möjlighet

att lära sig segla.

Klubbens övergripande mål är att göra Vejbystrand till ett seglarcentrum i södra Sverige.

Projektet ”Bredda basen” omspänner allt från seglarskola för yngre elever till främjande av

seglingssporten i stort. Det är ett stort åtagande som kräver många krafter. Därför vänder vi oss till alla ungdomar i Vejbystrand. Bor du här är det självklart att du kan segla!

Vill du göra en insats i en växande seglarklubb?

Skriv då en rad till styrelsen@ssdelfinen.se.

Varmt välkommen till Delfinen!

bottom of page