top of page

Svenska Seglarförbundet och SS Delfinen i samarbete kring Seglarmärken.

David Stadhammar visar märken.jpeg
David Stadhammar instruerar.jpeg
"Tänk simborgarmärket fast för segling".

Vi är omåttligt stolta över att Svenska Seglarförbundet valt ut Delfinen som en ett litet fåtal seglarskolor i Sverige för att vara med i ett pilotprojekt med Seglarmärken. Seglarmärken är lite som simborgarmärket fast för segling.

 

Det är ett härligt och lekfullt sätt att ta sig vidare i sin seglingskunskap och kanske visa upp för andra hur långt du kommit.

– Vi har provat det här en kort tid nu, och vi märkte direkt att det här är en braksuccé, säger David Stadhammar, huvudinstruktör på SS Delfinen.

 

För att få ett märke måste ett antal olika kunskapskrav uppfyllas, krav som såklart varierar mellan de olika märkena. Märket "Seglet" finns på tre nivåer: gul, grön och blå, där kunskapsnivåerna ökar allt eftersom.

 

– Våra yngsta deltagare hakade på det här direkt, säger David. Ett av märkena handlar om att läsa sig knopar, och det är ju något du också kan öva på hemma. Många ville ta nästa märke, och nästa... Ett jättebra sätt att skapa lite extra driv i sin utveckling. Ett annat märke handlar om livräddning, ett toppenmärke som alla borde ha.

 

Framgångarna dokumenteras i en Märkesbok där instruktörerna fyller i framgångarna.

– Boken behåller de, och kan fylla på allt eftersom de levlar upp, säger David, som också blev intervjuad i en av de större dagstidningarna här i Skåne om Seglarmärkena.

 

SS Delfinen är stolta över att få vara med på det här projektet. Vi är också glada över att se alla barn som nu raskt kämpar för att ta nästa kliv i sin utbildning – ett bra tecken på att seglingen har stora möjligheter att fortsätta växa i Vejbystrand och resten av Sverige.

SS Delfinen är en seglingsklubb i Vejbystrand, Skåne. Här bedrivs utbildning för barn, ungdomar och vuxna som vill lära sig segla och bemästra havet. Utbildningarna sträcker sig från Skepp & Skoj för de yngsta via optimistkurser till tvåmansjolle och C55. Verksamheten pågår hela året, under sommarmånaderna ökar intensiteten när deltagare från hela Sverige samlas.

Vill du veta mer om SS Delfinen, gå en kurs eller komma i kontakt är ssdelfinen.se en bra start. SS Delfinen finns även på Facebook och Instagram.

Nanna Nerhagen.jpeg
Nanna Nerhagen, instruktör på SS Delfinen, visar upp några seglarmärken. Nanna har för övrigt precis kvalat in till VM i E-jolle som i år går i Vallensbaek i Danmark där hon representerar Sverige och SS Delfinen.
bottom of page