top of page

Kappsegling Skåne 2024.

Varje år arrangerar vi en mängd tävlingar tillsammans med våra medlemmar och andra föreningar i Skåne. Här är alla aktuella tävlingar som vi är med och arrangerar eller som sker nära Vejbystrand.

Skälderviken Runt, Väderön Runt, IniVASSen och Skälderviken Cup skapar tillsammans Skäldervikscupen! Placering i de tre bästa räknas i varje kappsegling.


2023 blev Jim Sandkvist från SS Delfinen vinnare av detta fina vandringspris med placeringarna 1, 1, 1 och Utan placering. Delfinen hämtade därmed hem priset för första gången från ÄSSS. Foto: Patrick ÄSSS.

IMG_1811.jpg

Kommande tävlingar.

Onsdagar!

SS Delfinen

Vejbystrand

Kölbåtssektionen anordnar onsdagsseglingar under sommaren. Syftet är att åtminstone en vardag i veckan lägga loss och segla tillsammans. Vi seglar en kort bana som bestäms av vind och av oss själva. Antingen seglar man själv i sin båt om man vill det eller så vandrar vi runt som gastar i varandras båtar. Förhoppningsvis lockar vi också med de äldre jolleseglarna och instruktörerna att gasta i kölbåtar. Banorna är korta och varierade. Vi tränar starter för de som vill kappsegla, vi räknar seglade tider och räknar handikapp, Tävlar gör de som vill. Aktuell information finns på SS Delfinens Facebook-grupp.

1 juni 2024

ÄSSS

6 juli 2024

Svanshalls Segelsällskap

Skälderviken Runt.

Väderön Runt.

3 augusti 2024

Vejbystrand

Tävla i IniVASSen! Delfinen och kölbåtsektionen tillsammans med Vejbystrands hamnförening anordnar den populära IniVASSen-regattan första helgen i augusti, varje år. 2022 firades 10års-jubileum med fler än 35 båtar startandes. Kappseglingen som har start och mål i Vejbystrand seglas på en bana via Arild, Svanshall och Skälderviken med två kappseglingsklasser och en cruisingklass genomförs. Tävlingen ingår i Skäldervikscupen. Arrangeras av SS Delfinen/VHF. 

Slutet september 2024

ÄSSS

Skälderviken Cup: avslutande bankappseglingar i utanför Rönne å´s mynning, arrangeras av ÄSSS. Tävlingen ingår i Skäldervikscupen.

KONTAKT

Har du några frågor? Hör av dig!

Tack!

bottom of page